Čo mať v umývacej zóne v kuchyni, aby ste získali úložný priestor?

Kuchyne | 19.07.2019

Umývacia zóna je dominanta v kuchyni. Viete z nej ale vyťažiť maximum?

Umývacia zóna

Kuchynský drez by mal byť situovaný medzi chladničkou a sporákom. Keďže väčšinou ide o zónu, ktorá sa využíva najviac a najväčším počtom ľudí, mala by sa nachádzať uprostred kuchyne, kde sa k nej každý ľahko dostane.

Pozrite si aj: Domček ako pre Janíčka s Marienkou: brali by ste takúto chalúpku?

Vzhľadom na prívod a odvod vody, v blízkosti sa nachádza aj umývačka riadu.Aby sa v tejto zóne dobre pracovalo, mala by byť čo najmenej založená rôznymi predmetmi. V spodnej časti je vhodné mať odpadkový kôš.


Praktické okienko
V blízkosti umývadla by sa mali nachádzať nože, taniere, poháre (vykladanie umývačky riadu bude hračka), ale aj utierky, čistiace prostriedky a dosky na krájanie. Poháre a hrnčeky väčšina ľudí skladuje v horných skrinkách, no efektívnou možnosťou je aj ukladanie do zásuviek, ak majú vystlané dno gumenou podložkou, prípadne priehradky oddeľujúce poháre tak, aby sa pri otváraní zásuvky nešmýkali.

Viac inšpirácií na organizáciu umývacej zóny nájdete v našej galérii.

Autor: Zuzana



Focus Media

Video

Diskusia