Na čo myslieť pred tým, než začnete zariaďovať kuchyňu?

Môj byt | 02.07.2019

Máme tipy aj pre tých, ktorí varia v kuchyni celé dni, ale aj pre tých, ktorí cez kuchyňu len prechádzajú.

Keď si vyberáme kuchynskú linku, spravidla začíname farbou, povrchovými materiálmi a štýlom. O rozmiestnení zásuviek, skriniek a políc najprv neuvažujeme. Nie je to také zábavné, no práve tomu by sme mali venovať najviac pozornosti.


Prečítajte si aj: Počuli ste o „lagom" štýle?

I keď špecializované kuchynské štúdiá ponúkajú odborníkov, ktorí vedia pripraviť vizualizácie a nákresy a pomôcť s logikou kuchyne, žiadny z nich nepríde k nám domov, aby nám zrátal hrnce alebo skúmal, koľko času skutočne venujeme vareniu a tiež, koľko „kuchárov" sa v miestnosti pohybuje.


Rozvážnosť pri plánovaní kuchyne je preto namieste

Ak si úložné priestory rozhodíme ledabolo, budú nám denno-denne strpčovať život. A to môže byť v priestore s nožmi, ohňom a s ťažkými panvicami celkom nebezpečné, však? Navyše, kuchyňu si spravidla zariaďujeme na veľmi dlhý čas.

Treba preto myslieť aj na to, či časom bude riad a vybavenie pribúdať, prípadne, či máme vo výhľade nejakých pomocníkov, ktorí možno o krátky čas radi priložia rúčku k dielu.

Pri plánovaní úložných priestorov je dobré začať tým, že si ich rozdelíme na 3 hlavné zóny: chladnička, drez a sporák.

Ďalšie inšpirácie hľadajte v našej galérii.

Autor: Nonka



Focus Media

Video

Diskusia